Matematik

Find de 2 løsninger

27. september 2012 af fionasadolin (Slettet)

Hej!

Jeg tror at jeg har beregnet de to løsninger til f(x) = x3 -3x + 5 på en forkert måde. Hvordan gør man? Please hjælp! 

- Fiona


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2012 af mathon

ekstremum

      kræver
                        f '(x) = 3x2 - 3 = 0

                                  x2 - 1 = 0     

                                  x = ±1

                                  f(-1) = (-1)3 -3•(-1) + 5 = 7

                                  f(1) = 13 -3•1 + 5 = 3

da begge ekstremumspunkter

                                  (-1,7) og (1,3)  ligger over x-aksen
                           og
                                  koefficienten til x3 er positiv

    har
                      f(x) = x3 - 3x + 5    kun én reel rod

 

                                    


Svar #2
28. september 2012 af fionasadolin (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Find de 2 løsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.