Fysik

Resistans af ledning - Hjælp !

28. september 2012 af winnems (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer !

 

Jeg skal i en opgave udregne resistansen af en højspændingsledning af kobber.

 

p (resistivitet): 0,0155

P(effekt) = 60 MW

U (spændingsforskel) = 132 kV

Længde: 25 km

Tværsnitareal: 120 mm2

 

Jeg ved, at formlen for at regne resistansen hedder: R = p * længe/tværsnitareal

Derfor må regnestykket hedde:

R = 0,0155 * 25000000 mm / 120 mm^2 =

Mit resultat bliver 26,909 - men i korrespondance mellem elever og lærer på fronter, er resultatet givet til 3,23 .

Hvad gør jeg galt?

 

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

... Du kludrer rundt i dine enheder..

.. Resitancen er givet ved: R=ρ•L/a

...⇔R= (1,55•10-8Ω•m) • (2,5•104 m) / (1,20•10-4 m2) =3,23 Ω


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2012 af mathon

 

                   R = ρ•L/a

                   R = (0,0172 Ω·mm2/m) • (25000 m) / (120 mm2) = 3,58 Ω


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

#2 Nu er resistiviteten givet på forhånd og er i denne opgave ikke 0,0172•10-6 Ω•m


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2012 af hesch (Slettet)

#2 + #3: Der er jo så også lige det forhold, at man ikke smider en 120mm2 massiv leder ud i terrænet, hverken luftbåren eller i nedgravet tilstand: Den knækker.

Så sådanne ledere er snoet af tråde med en vis stigning i snoningen, og derfor har trådlængden, med et samlet kvadrat på 120mm2  nok er en længde, der er 3-4% længere end kabel/ledningslængden.

Strømfortrængning, temperatur ?

Ikke for at "ødelægge" opgaven. ( En fyi ).


Skriv et svar til: Resistans af ledning - Hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.