Matematik

Hjælp til vektorer

28. september 2012 af Simon888 (Slettet)

I planen er givet to vektorer , vektor a og vektor b, hvor længden af vektor a = 5, længden af vektor b = 3 og vinklen mellem de to vektorer er = 60 grader

Beregn længden af vektor a + vektor b samt gradtallet for vinklen mellem denne vektor og vektor a. Desuden skal du bestemme det tal t, så vektor ta + vektor b står vinkelret på vektor a.

 

Hvordan gør man dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2012 af peter lind

Brug

(a+b)2 = a2+b2+2a·b = a2 +b2 +2|a||b|cos(60º)

Brug samme regel som ovenfor for at finde vinklen

Løs ligningen (ta+b)·a=0


Skriv et svar til: Hjælp til vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.