Matematik

Drink i en cylinder

28. september 2012 af Alexanderulz (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen.

Min opgave lyder på Du har et glas med en radius på 3 cm. Du skal nu mixe en drink med 3 cl vodka, 2 cl rom og 10 cl cola. Hvor højt skal glasset minimum være?

Jeg sidder lidt fast. Er der nogen der kan hjælpe mig igang?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2012 af peter lind

Rumfang af glas = areal af bund*højde > summen af rumfanget af de pågældende drikkevarer


Svar #2
28. september 2012 af Alexanderulz (Slettet)

Tak for det. Hjalp meget :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2012 af SuneChr

Vodka og Rom indeholder ethanol. Cola indeholder vand. Summen af de tre fylder lidt mindre end 3 + 2 + 10   cl

Men i opgaven hér, betyder det ikke noget i praksis.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2012 af 123434 (Slettet)

Hvor højt skal glasset minimum være?

Er det bare summen af de tre drikke? 15cl?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Højden er ikke et rumfang. Omregn det samlede rumfang til cm3 og divider dette med grubdfladens areal.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2012 af 123434 (Slettet)

Tror ikke, at jeg er på rette vej, men har prøvet alligevel.

3cm^2*3,1=27,9cm^2

27,9cm^2/15cm=1,86cm

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det samlede rumfang er V = (3 + 2 + 10) cL = 15 cL = 0,15 L = 0,15 dm3 = 150 cm3 .

Beregn nu arealet A af glassets grundflade. Grundfladen er en cirkel med radius r = 3 cm . Den søgte højde h findes som V divideret med A,

h = V / A


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2012 af 123434 (Slettet)

150cm^3/27,9cm^2=ca 5,38cm

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er tilnærmelsesvis korrekt. Du bruger sikkert en tilnærmet værdi for π .


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2012 af 123434 (Slettet)

Har brugt 3,1


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Benytter man den korrekte værdi for π får man h ≈ 5,31cm. Når du kun bruger π med 2 betydende cifre, bør du afrunde resultatet til 2 betydende cifre, dvs 5,4cm.


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. september 2012 af 123434 (Slettet)

Tusind tak


Skriv et svar til: Drink i en cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.