Matematik

Kan du hjælpe?? :-))))

28. september 2012 af Mimmy (Slettet)

Hej

 

Er der nogen der ved, hvordan man regner følgende opgave ud??

`Løs` derefter ligningen f(x)=-6. Benyt resultatet til at bestemme x-koordinaten til parablens toppunkt. `Sæt` den fundne `værdi` ind i f, og bestem derved y-koordinaten til toppunktet.

 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2012 af DavM (Slettet)

Det er som om der mangler noget


Svar #2
28. september 2012 af Mimmy (Slettet)

Hele opgaven ser således ud:

Tegn grafen f(x)=2 x^(2)+4 x-6, og angiv hvor grafen `skærer` y-aksen. `Løs` derefter ligningen f(x)=-6. Benyt resultatet til at bestemme x-koordinaten til parablens toppunkt. `Sæt` den fundne `værdi` ind i f, og bestem derved y-koordinaten til toppunktet.   Gentag `ovenstående` for g(x)=3 x^(2)-12 x-15, idet det er ligningen g(x)=-15, der skal `løses`.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man finder, hvor grafen skærer y-aksen ved at beregne f(0), idet punkter på y-aksen har x = 0 .
Det ses, at f(0) = -6. Når man derefter løser ligningen f(x) = -6 finder man den anden x-koordinat x1,
hvor f(x1) = -6, dvs. for x = 0 og x = x1 . Parabelens rødder ligger symmetrisk omkring toppunktet, dvs. toppunktets x-koordinat er

xT = (0 + x1)/2 .


Skriv et svar til: Kan du hjælpe?? :-))))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.