Matematik

Procent

29. september 2012 af martin21434 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej Allesammen! Sidder og ved ikke hvordan jeg skal løse denne opgave. I ville være fantastiske vis i gad og fortælle hvordan jeg skulle gøre, og hvad svaret er til spørgsmålet. TUSIND TAK! 

 

Solskinstimer for hele landet hele året: 1478

Solskinstimer for bornholm hele året: 1584

Hvor mange procent flere solskinstimer havde bornholm end hele landet i gennemsnit?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn forskellen og divider den med antallet for hele landet. Udtryk det i % ved at gange med 100%.


Svar #2
29. september 2012 af martin21434 (Slettet)

Okay. Så det giver 14 %?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Forskellen er vist de 106, du havde i din anden opgave. Du har vist beregnet 1478/106 . Læs forklaringen igen i #1.


Svar #4
29. september 2012 af martin21434 (Slettet)

Kan du ikke lige først sige svaret? PLEEEEEEASE!


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. september 2012 af mickeyersoed (Slettet)

Først finder du forskellen mellem de to tal:

1584 - 1478 = 106

 

Derefter dividerer du forskellen med antal solskinstimer for hele landet:

106 : 1478 = 0,071718539

 

Til sidst ganger du tallet med hundrede

0,071718539 x 100 = ?

 

Violá, så har du det i procent


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du skal dividere forskellen med antallet for hele landet, altså 106/1478.


Svar #7
30. september 2012 af martin21434 (Slettet)

Så det er 13% ? 


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.