Matematik

Reducering, kvadratsætning

29. september 2012 af eray (Slettet)

Hey folkens, jeg har virkelig svært ved denne opgave som lyder sådan:

(a+2)(a-2)-3(2a+4)^2+11a^2

jeg har virkelig svært ved denne opgave, og har også brugt virkelig lang tid på den

det tætteste jeg kom på var -4-3-4a-16+11

og så kan jeg ikke komme videre :(( men facitet er -48a-52.. Håber virkelig der er nogle derude som kan hjælpe mig, på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt kendte kvadratsætninger og reducer så.

(a+2)(a-2) -3(2a+4)2 +11a2 = a2 - 22 - 3·((2a)2 + 42 + 2·2a·4) + 11a2

                                                  = ....


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2012 af eray1996 (Slettet)

hvorfor er det (( foran 2a? og når vi når til 4 hvorfor er der så en ) når det ikke er en ( ved 4^2

? Og hvordan finder du så frem til svaret efter det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er en parentes omkring 2a, fordi (2a) skal kvadreres. Der er en parentes omkring (2a)2 + 42 + 2·2a·4 fordi alt dette skal ganges med -3 . Man reducerer videre ved at gange ind i parentesen og så trække sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2012 af eray1996 (Slettet)

hvordan gør man så det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Har du slet intet lært af den hjælp du har fået tidligere

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1244268 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2012 af eray1996 (Slettet)

Jo, men har prøvet det samme, men jeg får bare ikke det svar

3·((2a)2 + 42 + 2·2a·4)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2012 af eray1996 (Slettet)

arrrh nu har jeg forstået det går jeg ud fra :)

så der kommer vel til at stå

2*2a*4=-24a

(2a)^2=-12a

11a^2-a^2=-12a

4-48=52

så svaret giver altså -48a-52? Eller? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det siger din facitliste jo, men det er umuligt at se, hvordan du selv er kommet frem til det resultat.

Fra #1:

 = a2 - 22 - 3·((2a)2 + 42 + 2·2a·4) + 11a2

 = a2 - 4 -3·(4a2 + 16 + 16a) + 11a2

 = a2 -4 -12a2 -48 -48a +11a2

 = ...


Skriv et svar til: Reducering, kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.