Matematik

3. gradspoynomium!! HJÆLP!!!!

29. september 2012 af Mythology (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Goddag

Jeg skal løse dette ligninge men jeg kan ikke komme videre.

Please, nogen ka' hjælpe?!!! )":

 

Opskrive det 3. gradspolynomium p(z)=az3+bz2+cz+d, der har rødderne 7+i , 7-i og 8 , og som opfylder at p(0)=1

 

Jeg regnet det, men fik 392 - i2, men jeg ved heller ikk' om det er rigtig det jeg fik,

og jeg ku' heller ikk' regne videre!!!!!

 

 

Jeg venter på jer dygtige mennesker

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2012 af peter lind

Hvad mener du med "jeg regnet det, men fik 392 - i2 " ?, Polynomiet kan skrives som a(z-r1)(z-r2)(z-r3) hvor r1, r2 og r3 er rødderne. Brug oplysningen om P(0) til at finde a


Svar #2
29. september 2012 af Mythology (Slettet)

Jeg synes virkelig det er et tungt emne.. (og undskyld for min dansk, denne opgaver gøre den værre :D )

Hvis du har en anden løsning eller måde, så vil jeg være taknemlig hvis du skriver den til mig..

 

Jeg fik hjælp fra en kammarat, mht at gange rødderne sammen, derfor fik jeg til sidst 392 - 8i2

(kom til at skrive i2, men det var 8idvs. 392 - 8i2 )

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2012 af peter lind

392 - (8i2) = 392 -(-8) =

Hvis dette er konstantleddet i (z-r1)(z-r2)(z-r3) skal du gange dette med et tal a så p(0)  = d = 1


Svar #4
29. september 2012 af Mythology (Slettet)

et tal "a"? Undskyld, men jeg bliver nu endu mere forvirret?

Vi du være venlig at forklare det en lille smule mere, tak..


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2012 af peter lind

du har p(z)=az3+bz2+cz+d = a(z-r1)(z-r2)(z-r3)

Der skal gælde p(0) = d = -a*r1*r2*r3 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2012 af McDjurhuus (Slettet)

Når mand så har fundet a, hvordan finder mand b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man finder alle koefficienterne ved at gange polynomiet ud.


Skriv et svar til: 3. gradspoynomium!! HJÆLP!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.