Kemi

Ligevægt

30. september 2012 af Lalaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, jeg er igang med min kemi opgave, men sidder fast i de 2 sidste opgaver. Håber nogen kan hjælpe:

 

H2(g) + I2(g) ↔2 HI(g)

Det oplyses, at ?Gº(500 K) = −20,2 kJ/mol.

3) Beregn ligevægtskonstanten ved 500 K:

Der placeres 1,00 mol H2(g) og 1,00 mol I2(g) i en beholder med et volumen på 1,00 L.

4)  Beregn koncentrationen (i M) af de tre gasser ved ligevægt ved 500 K. Hvis foregående
spørgsmål ikke er besvaret, kan det benyttes, at Kc = 150.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af kuerten15

3) (delta)G0 = - R T ln K

4)

[H2] = 1,00 M

[I2] = 1,00 M

Ved ligevægt:

[H2] = 1,00 M - x

[I2] = 1,00 M -x

[HI] = x

Kc = [HI]^2 / ([H2] * [I2]) = x^2 / ((1,00 - x) * (1,00 - x))

Du isolerer x og indsætter i ovenstående og finder koncentrationerne.


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.