Kemi

Titrering

30. september 2012 af HE1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Trihydronsyren citronsyre: 5,0 mL citronsaft titreres med 0,200 M NaOH; ækvivalenspunktet nås efter 7,0 mL. Hvordan beregner man stofmængdekoncentrationen af citronsyren? 

 

Er der nogen derude der kan forklare mig hvad man skal gøre og hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af mathon

 

                          H3Cit (aq)   +   3 NaOH (aq)   --->   Na3Cit (aq)   +   3 H2O (l)

 

                stofmængdeforhold
                                                        H3Cit (aq) : NaOH (aq) = 1 : 3 = (1/3) : 1

 

                titrering
                                                       n(H3Cit)          =        (1/3)• n(NaOH)           

                                                   (0,005 L)·cs        =         (1/3) • (0,007 L) • (0,200 mol/L)

                                                   (0,005 L)·cs        =         0,000467 mol

                                                                  cs = (0,000467 mol) / (0,005 L) = 0,0933 M


Svar #2
30. september 2012 af HE1234 (Slettet)

Ved du hvordan man omregner mol/L til g/mL ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2012 af mathon

 

                 mol/L = mmol/mL = 10-3•{M} g/mL


Svar #4
30. september 2012 af HE1234 (Slettet)

Så jeg skal sige 10^-3•0,0933? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2012 af kuerten15

Det er ren enhedsregning.

mol/L = mmol / mL

MW (X) = g/mol

mol/L * g/mol = g/L

10-3 * g/L = g/mL

Så svaret til dit er nej. Du skal bruge molarmassen af det pågældende molekyle.


Svar #6
01. oktober 2012 af HE1234 (Slettet)

Hvad skal jeg så gøre? Og hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2012 af kuerten15

Det har jeg skrevet.

Du skal bruge molarmassen af det pågældende molekyle, hvis koncentration du vil konvertere til g/mL.


Svar #8
01. oktober 2012 af HE1234 (Slettet)

Men hvordan skal jeg bruge molarmassen? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2012 af mathon

 

                hvilken opløsning drejer det sig om?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. oktober 2012 af mathon

 

 eksempel
                 0,200 M NaOH = 0,2 mol pr liter = (0,2 mol)•(40,00 g/mol) pr liter = 8 g/L =

                                                                                                                       8 mg/mL

 


Svar #11
01. oktober 2012 af HE1234 (Slettet)

Jeg skal lave mol/L til g/mL ikke mol/L til mg/mL


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. oktober 2012 af mathon

 

                                         8 g/L = 0,008 g / mL


Svar #13
01. oktober 2012 af HE1234 (Slettet)

Er det rigtigt?
0,045 M citronsyre = 0,045 mol pr. L citronsyre = (0,045 mol) · (192,12 g/mol) pr. liter citronsyre = 8,6454 g/L = 8,6454 mg/mL = 8645,4 g/mL


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. oktober 2012 af mathon

 

 

 

                            8,6454 mg/mL = 0,0086454 g/mL


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.