Matematik

komplekse tal og polære kordinater

30. september 2012 af christian0710 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Hvis vi har w=3(1/2)-i 

og vi skal omskrive det til polære kordinater  

hvordan kan det så være at når man skal finde radius  r  i min matematik bog så skriver de i bogen  r= abs(w)=(3+1)(1/2)

Jeg ville have troet at man skulle skrive r=(32+(-1)2 )1/2    

 

Er der noget jeg har misforstået? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det komplekse tal z skrives på polær form som

z = r·e = |z|·e .

Det reelle tal r er lig med modulus |z| af det komplekse tal z.

For z = (√3) - i er |z| = √((√3)2 + (-1)2) = √(3+1) = 2


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2012 af peter lind

(3½)2 =3

Om du skriver (-1)2 = 1  eller 12 =1 er ret ligegyldigt.. Traditionelt udelader man det - tegn, da det ikke spiller nogen rolle

 


Svar #3
30. september 2012 af christian0710 (Slettet)

Det overså jeg lige :) 

Tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: komplekse tal og polære kordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.