Matematik

Ligning

30. september 2012 af Emmmmma (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Løs, med 3 decimaler, ligningen

2,7·0,8 = -x + 3,4

Løs derefter uligheden

2,7·0,8< -x + 3,4.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af peter lind

Har du skrevet opgaven rigtig op ?

flyt de 3,4 over på venstre side; udregn venstre side. Gang ligningen med -1

Uligheden brug et CAS værktøj


Svar #2
30. september 2012 af Emmmmma (Slettet)

Ups, der skulle stå 0,8i begge ligninger.

2,7 - 3,4 * 0,8x = - x          ( hvor ganger jeg med -1)

 

Forstår ikke hvordan jeg løser ligningen med CAS??


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2012 af peter lind

Med den rettelse kan du kun løse ligningen ved at bruge CAS. Løsningen af ligningen bruger du så til at løse uligheden


Svar #4
30. september 2012 af Emmmmma (Slettet)

X= -5,18 OG X= 1,44

Hvordan bruger jeg dem til at løse uligheden?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2012 af peter lind

Det er kontinuerte funktioner så ulighedsskift kan kun ske ved de fundne nulpunkter.  Find et eler andet tal i hver af de intervaller som dannes af løsningerne. Se efter om de overholder uligheden elelr ej


Svar #6
30. september 2012 af Emmmmma (Slettet)

Hvad? skal jeg indsætte de to x'er og se hvilken af dem der løser uligheden, eller???


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2012 af peter lind

Det er 3 x'er ellers ja


Svar #8
30. september 2012 af Emmmmma (Slettet)

Jeg kan kun se to x'er, hvad er det tredje?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Du har 2 skæringspunkter som du finder i første ligning. Det giver dig jo 3 intervaller hvor du kan efterprøve om den efterfølgende ulighed passer... derfor 3 x'er...


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.