Matematik

Beregn den eksakte værdi af hvert af integralerne

14. september 2005 af Sugar (Slettet)
Den første..
Øvre grænse: 2. Nedre grænse: 0.
1 over kvadratroden af 4x+1 dx

Den anden...
Øvre grænse: 2. Nedre grænse: 0.
Kvadratroden af 4x+1

Håber på at få svar hurtigst mulig

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2005 af frodo (Slettet)

substituer t=4x+1 i hvert af integralerne, og det burde komme af sig selv

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2006 af Nannok (Slettet)

ved den første får jeg så

integralet fra 0 til 2 af
(1/kvr(t)) * (dt/4)

hvordan får jeg så dt væk?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2006 af Nannok (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2006 af frodo (Slettet)

hvorfor skal du have det væk. Det er jo bare en del af notationen for integraler

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2006 af Duffy

Den første..
Øvre grænse: 2. Nedre grænse: 0.
1 over kvadratroden af 4x+1 dx


Skrevet på 'studieportalen-notation' har vi

2
S(1/sqrt(4x+1))dx
0


Bruges nu substitutionen antydet af
Lektieguru og opgaveredaktør frodo
i #1 er

t = 4x+1 er dt/dx=4 , som omskrevet giver

dt=4dx eller 1/4dt=dx som er den form der

giver de bedste arbejdsbetingelser.

Nu skal vi også huske at ændre grænserne

x=0 og x=2 i overensstemmelse med det valg

af substitution vi har gjort nemlig t = 4x+1:

x=0 og x=2 indsat heri giver

x=0 => t = 4·0+1 = 1

x=2 => t = 4·2+1 = 9





2
S(1/sqrt(4x+1))dx =
0


S(1/sqrt(4x+1))dx =


S(1/sqrt(t))1/4dt =


1/2·S(1/2sqrt(t))dt =

HOV! Hvorfor ser det nu sådan ud!!

Joh, 1/2·1/2 er jo 1/4 , jeg har smidt den ene
halve udenfor integraltegnet og sat den anden halve
ind under divisionstegnet - hvorfor det? Jo, for jeg kender jo
en stamfunktion til S(1/2sqrt(t))dt - smart ik?!

Nåh, men nu videre:

1/2·S(1/2sqrt(t))dt =

(1/2)·sqrt(t)) + k


Når vi nu til sidst sætter vores integrationsgrænser på
er vi ikke længere interesseret i k. (forsvinder jo).

2
S(1/sqrt(4x+1))dx =
0

9
S(1/sqrt(t))1/4dt =
1


9
[(1/2)·sqrt(t)] =
1


(1/2)·sqrt(9) - (1/2)·sqrt(1) =



(1/2)·3 - 1/2·1 =


3/2 - 1/2 =


1



Den anden går på samme beskub.





Duffy









Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2006 af Nannok (Slettet)

jeg forstår ikke hvorfor du ændre grænserne?

Skriv et svar til: Beregn den eksakte værdi af hvert af integralerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.