Matematik

trigonomisk funktion: beregn a og d

01. oktober 2012 af jeanec (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har fået en opgave der lyder således..

f(x)=a*sin?(2x)+d  ,   x? [0;π]
Det oplyses, at f(0)=3 og f(1/4 π)=5

Jeg skal beregne a og d, hvordan gør jeg det?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2012 af nielsenHTX

f(0)=3 ⇒d=3

bestem så a i f(1/4 π)=5 altså

a*sin(2*(1/4) π)+3=5


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = 0 og udnyt det til at bestemme den ene koefficient.

Indsæt x = π/2 og udnyt det til at bestemme den anden koefficient.


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

du ved at sin(0) = 0 =>  f(0) = 0+d = 3

du ved at sin(2*Pi/4) = sin(Pi/2) = 1


Skriv et svar til: trigonomisk funktion: beregn a og d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.