Matematik

reducere (igen)

01. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Hvis jeg skal reducere med potens som er minus.. hvordan er det lige?

 

a5  · a5  · a-1

 

kan jeg godt bare sige = a9

 

eller skal jeg skrive som facit :     a1o · 1/a1


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2012 af Casabon

a9 er fuldstændig korrekt. :)


Svar #2
01. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet)

aha ok det lyder godt :-D Tak

 

Jeg er ogsä lidt itvivl om det her..

Hvis jeg skal have isoleret a i denne brøk, hvordan starter jeg sä :

 

B = a - 20 / 1,2

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis det er

B = (a - 20) / 1,2

ganger man med 1,2 på hver side og lægger 20 til på hver side.


Svar #4
01. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet)

ok, jeg skal have de 1,2 flyttet over pä den anden side. Det vil sige, at jeg skal gange pä hver side af brøkstregen

der stär ingen parentes, men a - 20  som tæller og 1,2 som nævner.

 

Jeg skal altsä udregne det sädan:

 B = a - 20 · 1,2 + 20   /   1,2 · 1,2 + 20   ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Når man gengiver en vandret brøkstreg med skrå brøkstreg som her, skal der parentes om alle led i tælleren og alle led i nævneren, dvs. som det blev skrevet i #3.

Så får man

1,2·B = a - 20, og dermed

a = 1,2·B + 20


Svar #6
02. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet)

ok, det er jeg helt med pä - takker :-)

 

 


Skriv et svar til: reducere (igen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.