Matematik
hjælp igen, ny opg
14. september 2005 af
mettma (Slettet)
Denne opg skal substitueres, men kan ikke starte.
S (((x^3)+6x)^9)*((x^2)+2) dx
Skal jeg sætte t=(x^3)+6x.
Eller skal jeg gange ind i parentesen
((x^3)+6x)^9 = (x^12)+(6x^9)?? og herefter gange de to parenteser sammen?
((x^12)+(6x^9))*((x^2)+2)= ?
Hjææælp!!
S (((x^3)+6x)^9)*((x^2)+2) dx
Skal jeg sætte t=(x^3)+6x.
Eller skal jeg gange ind i parentesen
((x^3)+6x)^9 = (x^12)+(6x^9)?? og herefter gange de to parenteser sammen?
((x^12)+(6x^9))*((x^2)+2)= ?
Hjææælp!!
Svar #1
14. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Den manøvre med at multiplicere ind i parentesen, er helt forkert. Det er jo niende potens af en sum af to led.
Den relevante substitution er ganske rigtigt
t = x^3 + 6x => dt/dx = 3x^2 + 6
Bemærk, at dt/dx = 3(x^2 + 2). Bestem nu integralet.
I øvrigt er det da patetisk at skrive, som du gør til sidst. Det tjener intet formål alligevel.
//Epsilon
Den relevante substitution er ganske rigtigt
t = x^3 + 6x => dt/dx = 3x^2 + 6
Bemærk, at dt/dx = 3(x^2 + 2). Bestem nu integralet.
I øvrigt er det da patetisk at skrive, som du gør til sidst. Det tjener intet formål alligevel.
//Epsilon
Skriv et svar til: hjælp igen, ny opg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
