Matematik

Beregn eksakt integralet

02. oktober 2012 af ToodleDoo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg har fået til opgave at skulle udregne integralet:

Øvre grænse 1, nedre grænse -1 1/(3x+5)dx

Jeg ved at resultatet skal give: (2/3)ln(2), men jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg kommer frem til dette. Nogen der kan hjælpe og forklare hvad I gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af nielsenHTX

brug substitution med u=3x+5 , du=3dx

altså er

∫1/(3x+5)dx=(1/3)∫1/udu=...


Svar #2
02. oktober 2012 af ToodleDoo (Slettet)

Jeg prøver mig lige frem og ser om jeg kan finde ud af det.


Svar #3
02. oktober 2012 af ToodleDoo (Slettet)

Jeg kan ikke finde en ordentlig side som forklarer metoden. Kan I hjælpe mig? (:


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er vist for dig i #1. Fortsæt med integralet så man finder en stamfunktion, substituer tilbage, og indsæt grænserne.


Svar #5
02. oktober 2012 af ToodleDoo (Slettet)

∫1/(3x+5)dx=(1/3)∫1/udu = (1/3)ln(3x+5)=(1/3)ln(u)

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2012 af nielsenHTX

#5 der skal byttes om på ..= (1/3)ln(3x+5)=(1/3)ln(u)

mening er jo at man ved ved ∫1/udu er


Svar #7
02. oktober 2012 af ToodleDoo (Slettet)

Har fundet ud af det, mange tak ;)


Skriv et svar til: Beregn eksakt integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.