Matematik

Procentregning :)

02. oktober 2012 af Nielsemann (Slettet)

Kan i hjælpe?

Fjernvarmeforbruget i et parcelhus er på et år steget fra 12,1 MWh til 15,3 MWh

- Beregn den procentvise forøgelse af varmeforbruget.

EN klap er simpelthen gået ned, er der nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn ændringen og divider den med det oprindelige forbrug. Omregn til %.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2012 af OnceUponATime (Slettet)

15,3-12,1 = 3,3

3,3 skal du så lave om til %, ved at sige

3,3/12,1 * 100

 

Er på den anden side ikke sikker. Sommerferien har smadret al det jeg plejede at kunne ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2012 af SuneChr

100%·(Nu - Før) / Før


Svar #4
02. oktober 2012 af Nielsemann (Slettet)

Okay, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2012 af kapper1764 (Slettet)

Jeg har lært det på en væsentlig anden måde.. Men jeg ved, at den er rigtig ..

først skal du finde ud af, hvor langt der er fra 15,3 - 12,1 = 3,2

Herefter skal du bare dividere det mindste tal med 3,2

= 3,2 / 12,1

Herefter for du 0,264

Det multipliceres med 100 og så har du resultatet

= 26,4% stigning

:-D 


Skriv et svar til: Procentregning :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.