Matematik

Hjælp til ligning og graf

03. oktober 2012 af Ehrnberg (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Jeg er begyndt på finansøkonom uddannelsen, og har ikke haft matematik i mange år efterhånden. Derfor er jeg meget rusten med ligninger.

Jeg sidder med en opgave i Global Økonomi, den er vedhæftet og den hedder opgave 3

Jeg skal have knækket koden, så jeg kan begynde at få lavet den elendige graf og finde de rigtige svar :)

Det jeg har brug for er en fuldstændig back to basics gennemgang af ovenstående eller lignende.

 

Håber i kan hjælpe mig :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af peter lind

jeg kan ikke se der bedes om nogen graf. Hvis du vil lave grafer findes der programmer, der kan lave dem for dig. graph er udmærket og kan hentes gratis på internettet. Der er kun omtalt lineære funktioner og deres grafer er rette linjer.


Svar #2
03. oktober 2012 af Ehrnberg (Slettet)

Det er også et kordinatsystem med rette linjer jeg skal lave. Således at jeg kan gå ind og finde udbud, efterspørgsel, groms, gromk osv. er lidt ude og møje her :D

 

jeg har siddet og kigget efter det på nettet, har læst i min bog, fundet film på youtube, men der er bare ikke noget der er lige som det her :(

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

Jeg kender ikke virksomhedsøkonomi... men vil tro du skal gøre således til at komme i gang:

Udbud             =      Efterspørgsel

800P - 50000  =      220000 -1000P

800P+1000P   =  220000 + 50000   ⇒  1800P  =  270000   ⇒   P = 150 kr.

M =  70000 stk


Svar #4
03. oktober 2012 af Ehrnberg (Slettet)

Det er konge det der! Det eneste jeg mangler at forstå er, hvordan du kommer frem til at M = 70.000 stk?

 


Svar #5
03. oktober 2012 af Ehrnberg (Slettet)

Så fandt jeg selv ud af det :) So far mange mange tak for hjælpen!


Svar #6
05. oktober 2012 af Ehrnberg (Slettet)

Hmm. vender lige tilbage. Jeg ved nu at P = 150 og M = 70.000

 

Men hvordan får jeg det tegnet ind? Hvordan finder jeg hældningen i denne opgave, samt hvordan udregner jeg gromk?

 


Skriv et svar til: Hjælp til ligning og graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.