Matematik

Andengradsligninger- Hvad gør jeg?

03. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

3y^2 = 12y
og
4x^2-x = x
og
4z^2+z = 9z
og
2x^2-x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

I hver ligning isoleres alle led på venstre side. Faktoriser og benyt nulreglen til at løse hver ligning.


Svar #2
03. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

?????


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

1) 3y2 = 12y , samler led på venstre side

    3y2 -12y = 0 , sætter fælles faktorer uden for parentes

    3y·(y - 4) = 0 , benytter nulreglen

    y = 0 ∨ y - 4 = 0 , eller

    y = 0 ∨ y = 4

Alle de angivne ligninger kan løses på denne måde.


Svar #4
03. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Hvordan gør jeg med 
4x^2-x = x
Og
4z^2+z=9z
og
2x^2 -x = 0

?????
:-(


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er helt samme fremgangsmåde. Flyt leddene over på venstre side, sæt fælles faktorer uden for parentes, og benyt nulreglen. Prøv nu selv.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Det skader ikke at prøve. Hvis du ikke gør det, vil øvelser til eksamen skade dig for groft.


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Og det er stort set samme opgaver, som trådstarter har kørende i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1246755

hvor der er blevet givet samme vejledning. Det ser ikke ud til, at trådstarter gider læse de svar, der bliver givet.


Skriv et svar til: Andengradsligninger- Hvad gør jeg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.