Matematik

Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt og tegn parablen

04. oktober 2012 af miss-tk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt og tegn parablen

y=-x^2+8x-13

 

Hvordan gør jeg? 

Jeg ved toppunktsformlen siger ((-b)/2a)/((-d)/4a)

og jeg kender f(x)=ax^2+bx+c

Hvordan jeg bruger dem, er mere mit spørgsmål. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Hvad står a, b og c for?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

xtop= -b/2a find x og sæt det ind så du kan få y-værdien


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt og tegn parablen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.