Erhvervsret

erstatningskrav opfyldt

04. oktober 2012 af finmann (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej, jeg sidder lige nu med en opgave. og kan ikke helt hitte ud af hvordan jeg skal skrive den. for mener ikke selv at der er erstatningskrav, da jeg mener at den går 100 % i egen skyld med det sammme 

 

opgavebeskrivelse 

I  forbindelse med en større ombygning af Handelsskolen i Strandkøbing havde entreprenøren Anders Sørensen rejst et gråt plankeværk ud mod fortovet.
Da handelsskoles direktør ikke brød  sig om de grå og triste signaler hegnet udsendte, sagde han OK da 2 førsteårselever bad om tilladelse til at give hegnet en omgang graffitimaling, så det (og handelsskolen) kunne komme til at fremstå som væ¬rende i takt med tiden.

Under malerarbejdet, der blev overværet af mange tilskuere

 

opgaveformulering 

 

Malerarbejdet blev også overværet af pensioneret handelsoverlærer Mortensen, der var  almindelig kendt for sit iltre temperament. Mortensen blev aldeles rasende, da han så, hvad der var ved at overgå plankeværket om hans gamle skole. I sandt raseri begyndte Mortensen at sparke til det nymalede plankeværk, hvorved han fik maling på såvel sine nye sko som sin frakke.

Mortensen sagsøgte Handelsskolen og de to førsteårselever for at få erstattet de ødelagte sko og frakken - i alt kr. 3.200.

Hvordan er Mortensen stillet rent juridisk ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2012 af Casabon

Erstatningsansvar for skade, der er dækket af forsikring

§ 19. I det omfang en skade er dækket af en tingsforsikring eller en driftstabsforsikring, er der ikke erstatningsansvar.
Stk. 2. Reglen i stk. 1 gælder ikke, såfremt:
1) den erstatningsansvarlige har forvoldt skaden forsætligt eller ved grov uagtsomhed, eller
2) skaden er forvoldt ved udøvelse af offentlig eller erhvervsmæssig virksomhed eller virksomhed, der kan ligestilles hermed.
Stk. 3. Har en arbejdstager forvoldt en skade, der er dækket af en tingsforsikring, en driftstabsforsikring eller arbejdsgiverens ansvarsforsikring, ifalder arbejdstageren ikke erstatningsansvar, medmindre skaden er forvoldt forsætligt eller ved grov uagtsomhed.
§ 20. Staten, en kommune eller en anden offentlig institution, der i almindelighed er selvforsikrer, er stillet, som om forsikring var tegnet, jf. § 19.


Skriv et svar til: erstatningskrav opfyldt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.