Matematik

tal

06. oktober 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

A) Hvis 5/6 af et tal er 60, hvad er så 3/4 af tallet?
B) Skriv som en potens (x^(1/3)*(x^(3/4)))/(x^(3*(1/6))*x^(5/6))
C) ((a^-4)^-3*(a^3)^2*(a^2)^-3)/(a^4)^2*a^6*a^-4


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2012 af SuneChr

A)   5/6 ·a = 60   ⇒    a  =  6/5·60     ⇒    3/4·a  =  6/5·60·3/4


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

B og C

brug potensreglerne

xa*xb=xa+b

(xa)b = x a*b

Du kan lige så godt tage dig sammen og få lært det nu


Svar #3
06. oktober 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Det jo ikke fordi jeg ikke har prøvet mig frem, men jeg kan ikke få det til at passe.. har prøvet og fået dette 

B) x^(1/3+3/4)/x^(3*(1/6)+5/6) = x^(4+12)/x^(18+30) and x^(4+12)/x^(18+30) = x^18*(1/x^48)


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

b)

Simplificer mere undervejs:

x1/3 + 3/4= x4/12 + 9/12= x13/12

og for nævnerern:  x3/6 +5/6=x8/6=x16/12

Når man dividerer trækker man fra:  altså  xa / xb=xa-b

Stykket bliver:

x13/12-16/12 = ?


Svar #5
06. oktober 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Bliver det så x^-3?


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

-3/12 er det lig med -3?

 


Svar #7
06. oktober 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Hold da op, jeg kan se at jeg tryllede forkert! Ups ups. Mente -1/4=-0.25

Brugbart svar (1)

Svar #8
06. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

ja , :) det er rigtigt.


Skriv et svar til: tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.