Matematik

Undersøg om 1/2 er en løsning til ligningen???

07. oktober 2012 af Wihi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Undersøg om 1/2 er en løsning til ligningen: 


8x^3+2x^2+x-3/2=0

Jeg starter med at indsætte 1/2 på x's plads, men hvad gør jeg efter?? 


8⋅0,5^3+2⋅0,5^2+0,5-3/2=0

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2012 af dnadan (Slettet)

Udregn nu venstre side, hvis det giver 0, da er 1/2 en løsning til ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2012 af oafkl (Slettet)

4^3+1^2+0,5-1,5 = 64

Resultatet skulle give 0. så 1/2 er ikke en løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2012 af oafkl (Slettet)

8 * x^3 = 1

2 * x^2 = 0,5

+0,5

-3/2 = 1,5

1+0,5+0,5 -1,5 = 0,5

Resultatet skulle give 0. så 1/2 er ikke en løsning.


Skriv et svar til: Undersøg om 1/2 er en løsning til ligningen???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.