Kemi

Kemi - Afstemning af reaktionsskema

07. oktober 2012 af MONEYMAKER2200 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg ville høre om der er en venlig sjæl som vil hjælpe mig med at afstemme et reaktionsskema og meget gerne fortælle mig præcis hvad de gør, hvorfor de gør og det ville være kanon fedt hvis vedkommende kan fortælle den systematiske måde til at afstemme:

 

1. Ba2+ + Cr2O72-      ->       BaCrO4

Så vidt som jeg har forstået så afstemmer man på følgende måde:

1. Grundstofferne opskrives

2. Oxidationstal tildeles og stig og fald bestemmes ved redoxligninger

3. Grundstoffer afstemmes / koefficienter tilskrives

4. Ladningerne afstemmes med H+ (surt væske) eller OH- (basisk væske)

5. Hydrogen atomerne tælles og afstemmes med Vand (H2O)

6. Oxygenatomer tælles og skal stemme

Jeg får oxidationstrinnene til at være

Ba2+=2+,    Cr2O72-=-14 for oxygen og +6 for Cr da den skal give ladningen -2 ialt.      ->     BaCrO4= -8 for oxygen, +2 for Ba og +6 for Cr.

Er jeg på rette spor eller langt fra?

 

På Forhånd Tak med venlig hilsen undertegnet

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2012 af kuerten15

2 Ba2+ + Cr2O72- + H2O --> 2 BaCrO4 + 2 H+


Skriv et svar til: Kemi - Afstemning af reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.