Matematik

funktion

08. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = x2 + 6x + 1

Denne funktion skal jeg finde toppunkt af (har jeg gjort), hvorefter jeg skal tegne en graf. 

Skal jeg tegne en graf af overstäende funktion, eller skal jeg indsætte x og y værdierne fra toppunktet ?

 

Pä forhänd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

Mener du. f(x) = x^2 + 6x + 1 ?

Du skal afbilde funktionen for alle x-værdier ikke kun toppunktet.


Svar #2
08. oktober 2012 af Lektiepige (Slettet)

Ja ok.. og ja det er x2


Sä jeg skal indsætte x og y, som jeg har fundet udfra toppunktet...?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

Lav en lille tabel med x-værdier omkring toppunktet:

Toppunkt i x = -3

x = -7, -5, -3, -1, 1, 3, 5, 7

y = f(-7), f(-5), ... etc.

f(-7) = (-7)^2 + 6 (-7) + 1 = 8

f(-5) = ... etc.


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.