Matematik

Brøk gange/dividere med helt tal

08. oktober 2012 af CanselC (Slettet)

Hej alle.
Jeg skal snart fremlægge i mundtlig matematik om brøk gange med helt tal og brøk dividere med helt tal. Det skal jeg gøre med 2 klassekammerater. De skal forklare hvordan man regner regnestykkerne ud. Og jeg har ingen anelse om hvad jeg kan sige om de to emner. Så ewr der nogen her som har bare en lille idé om hvad jeg kan sige. Det skal vare ca. 2 min.


Svar #1
08. oktober 2012 af CanselC (Slettet)

Det skal vare i ca. 2 min.*


Svar #2
08. oktober 2012 af CanselC (Slettet)

En eller anden, vær sød at hjælpe mig lidt på spor....


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2012 af Akheekid (Slettet)

brøk gange med helt tal

for eksempel :

1  *   2    =   2   = 1 
2                  2
 

Her ganger du hele tallet 2 med 1 som svarer til 2. det skal du så dividere med de nederste 2. det svarer til 1

 

brøk dividere med helt tal

for eksempel :

1  :   2 
2

Her skal du lave DIVIDERE tegnet til GANGE og det kan kun ske når du vender brøken den anden vej. dvs det skal se sådan her ud

2  *   2     =   4  =  4
1                   1

 



 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det sidste er helt forkert. Man dividerer ikke en brøk med et helt tal ved at gange med den omvendte brøk. Du blander det sammen med reglen for at dividere med en brøk.

Man dividerer en brøk med et helt tal ved at gange brøkens nævner med tallet:

(1/2) : 2 = 1 / (2·2) = 1 / 4


Svar #5
08. oktober 2012 af CanselC (Slettet)

Tak! Men som sagt skulle mine kammerater allerede forklare hvordan man regnede regnestykkerne ud. Så er der intet andet jeg kan sige?


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. oktober 2012 af SuneChr

Indledning:

Vi, Louise, Freja og jeg, har arbejdet med brøkregning, og vi vil fortælle om, hvordan regnereglerne er for at gange en brøk med et helt tal og dernæst at dividere en brøk med et helt tal.

Brøkregning er let for nogen men sværere for andre. Louise og Freja vil med nogle regneeksempler prøve at gøre det let og forståeligt. De har i hvert fald knoklet godt og grundigt med det.

Nu skal I slå ørene ud og øjnene op, for nu har I chancen for at blive skolens bedste brøkregnere.

Tag godt imod Freja og Louise. Giv dem en hånd.


Skriv et svar til: Brøk gange/dividere med helt tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.