Fysik

Acceleration - snorkraft?

10. oktober 2012 af Dawnstar83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa jeg sidder lidt fast i en fysik opgave som lyder således:

Opgave 2.
En person trækker en kasse langs gulvet, ved hjælp af en snor. Vinklen mellem snoren og gulvets plan er θ=40°. Kassens masse er M=13,0kg og snorkraften T=94Ner konstant. Den kinetiske friktionskoefficient er μ_k=0,40

Opskriv hvilke kræfter der virker på kassen, både vinkelret og langsbevægelsesretningen.

Find den acceleration som kassen undergår.

----------

jeg har opskrevet at følgende kræfter påvirker kassen 

F_N=Normal kraften
F_f=Friktionskraften
F_g=Tyngdekraften
T=Snorkraften

men jeg skal nu beregne accelerationen på kassen og der jeg kommer i tvivl er hvordan får jeg indregnet at snoren jo også løfter i kassen så friktionen bliver mindre? og hvordan skal jeg skrive det sammen? er helt lost


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du skal egentlig bare opskrive newtons 1. lov langs y(lodret) og 2. lov  langs x(vandret)

Snorkraften danner vinklen 40 grader så langs x er cos(theta) = Tx/T  <=> Tx = cos(theta)*T

således er:   Tcos(theta)-Ff=m*ax

Samtidig har du for y ingen acceleration(må´man antage) og snorkræften langs y findes som ovenover:

Fn-mg + T*sin(theta) = 0

Der gælder også for kinetisk gnidning at  Ff=μFn

Det er 3 lign. med 3 ubekendte som kan løses for Fn , Ff og ax


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. oktober 2012 af hardcoremaiken (Slettet)

Hvad er μ så i denne sammen hæng?? 

 

- Maiken 


Brugbart svar (2)

Svar #3
12. oktober 2012 af mathon

 

                       μk = 0,40


Skriv et svar til: Acceleration - snorkraft?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.