Matematik

fortegnet driller

10. oktober 2012 af kway2high (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om en funktion f gælder der for alle reelle tal x at:  f´(x) = f(x)-2x

Og grafen går gennem (3,4)

a) Bestem f `(3) og f (3):

umiddelbart vil jeg jo sige at f (3) er lig med 4, udfra punktet (3,4) og f `(3) = f (3) - 2*3 = 4 - 6 = -2

Derudover skal jeg bestemme tangentens ligning i (3,4) , som ved lidt logisk tænkning udfra at hældningen er -2 bliver y = 10 - 2x.... MEN, når jeg sætter hhv 3 og 4 ind for at finde b .. b = ax - y = -2*3 - 4 = -10 ... så synes jeg lidt jeg får et forkert fortegn... jeg har kigget på det igen og igen, og jeg kan ik finde fejlen

Håber der en der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2012 af nielsenHTX

a) er korrekt.

du kan sætte direkte ind i tangentligningen altså

y=f '(x0)(x-x0)+f(x0)   hvor x0=3


Svar #2
10. oktober 2012 af kway2high (Slettet)

jåhåå .. synes det er mystisk at det giver mig et forkert fortegn ved den anden "vej". 

men tak for hælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du isolerer b forkert. Af y = ax + b har man jo b = y -ax, der med a = -2 , x = 3 og y = 4 netop giver

            b = 4 -(-2)·3 = 10 .


Svar #4
10. oktober 2012 af kway2high (Slettet)

ahh selfølgelig.. typisk :P tak :)


Skriv et svar til: fortegnet driller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.