Kemi

aktuel koncentration

10. oktober 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP

 

Er der nogen der kan forklare mig, hvordan jeg udregner den aktuelle koncentration for eksempelvis 1,0 M Na2SO4?

 

På forhånd tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2012 af mathon

 

                 [Na2SO4]  =  0

                 [Na+ (aq)] = 2•c(Na2SO4) = 2 • (1 M) ) = 2 M

                 [SO42- (aq)] = c(Na2SO4) = 1 M


Svar #2
10. oktober 2012 af cecilied34 (Slettet)

Jeg er ikke helt med på, hvad der sker?


Svar #3
10. oktober 2012 af cecilied34 (Slettet)

Kan du forklare teknikken?


Svar #4
10. oktober 2012 af cecilied34 (Slettet)

Er dette rigtigt:

0,15 M af FeCl3

 

FeCl3 = 0

 

Fc = 0,15

Cl3= 0,45?

 

 

 

og

 

 

0,24 M af Al2 (SO4)3

Al2 = 0,48 M

SO4 = 0, 62 M?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. oktober 2012 af mathon

 

               [SO42- (aq)] = 3 • c(Al2(SO4)3) = 3 • (0,24 M) = 0,72 M      
 

   da Al2(SO4)3 er let vandopløselig


Skriv et svar til: aktuel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.