Matematik

Reducering af udtryk :S

10. oktober 2012 af julie1998 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej folkens. Jeg har et problem med noget reducering af udtryk 

regnestykkerne er:

 

(2 + 3y) • (2 - 2y)

6x + (4 + 2x) - 3y

4 • (4 + 2y) + 12

det ville vifkelig være dejligt me nogle svar... også gerne en forklaring af løsningen (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2012 af mathon

 

                (2 + 3y) • (2 + (-2y))   =   2•2 + 2•(-2y) + 3y•2 + 3y•(-2y)

                      4 - 4y + 6y - 6y2 = -6y2 + 2y + 4


Svar #2
10. oktober 2012 af julie1998 (Slettet)

hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2012 af mathon

du har lært

                    (a + b) • (c + d) = ac + ad + bc + bd


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2012 af teamwork (Slettet)

hvis du ser dit stykke som (a+b)*(c+d) så har mathon gjordt følgende

a*c+ a*d+ b*c+ b*d

så har han sat de led der passer sammen, sammen. altså y'erne sammen og konstanterne sammen.

 


Svar #5
10. oktober 2012 af julie1998 (Slettet)

så når man har regnet ac + ad + bc + bd ud, er det så færdigt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

du skal også samle leddene så meget det er muligt

4 - 4y + 6y - 6y2   her kan y-erne samles til (-4+6)y = 2y


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2012 af mathon

 

               6x + (4 + 2x) - 3y                     hæv en plus-parentes og reducer


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. oktober 2012 af mathon

 

           4 • (4 + 2y) + 12

            (16 + 8y) + 12 .....osv.....

 


Svar #9
10. oktober 2012 af julie1998 (Slettet)

jeg har aldrig haft noget som helst med reducering af udtryk at gøre så jeg forstår ikke jeres forklaringe


Svar #10
10. oktober 2012 af julie1998 (Slettet)

kan det passe at 4 • (4 + 2y) + 12 = 28+8y?

 


Svar #11
10. oktober 2012 af julie1998 (Slettet)

HALLO


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Ja, det passer. Vær' tålmodig.


Skriv et svar til: Reducering af udtryk :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.