Matematik

Bestem en ligning for tangenten

10. oktober 2012 af Zuma123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved:

f(x) = 3x2- 4x +8

Bestem en ligning for tangenten til grafen for punktet P(2,f(2))

Jeg har virkelig brug for hjælp, hurtigst muligt!!!

Mange tak!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

tangentens hældning a=f'(x) find denne

indsæt x=2 og find y-værdien for punktet (xo,y0)

liniens ligning

(y=a(x-x0) +y0

 

 


Svar #2
10. oktober 2012 af Zuma123 (Slettet)

#1


tangentens hældning a=f'(x) find denne

indsæt x=2 og find y-værdien for punktet (xo,y0)

liniens ligning

(y=a(x-x0) +y0

 

Jeg har gjort således:

f(2) = 3 * 22 - 4+ 8 = f(2) = 12

a = 12

b: f(2) = 12 = 12 * 2 +b

12-24 = b

-12 = b

svar: y= 12x-12

ER MELLEM REGINGEN OG SVARET RIGTIGT ???

MANGE TAK!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2012 af Snick (Slettet)

Hej opretter

Tangentens ligning ser sådanne herud

y = f '(x0) (x-x0)+f(x0)

Vi har givet at tangenten går gennem punktet P(2,f(2)), hvilket vil sige at vi skal finde følgende værdier

f '(2)

f(2)

1, Vi lægger ud med at differentiere f(x), hvorved vi får den aflede funktion f '(x)

Vi anvender regnereglen, at for f(x) = xer f '(x) = n•xn-1og får dermed

f '(x) = 6x-4

Du mangler så bare at beregne f '(2)  

2 Beregn f(2) ved at indsætte 2 i stedet for x, i forskriften for f(x)

3: Indsæt dine beregnede værdier samt punktet P(2,f(2)) i tangentens ligning

y = f '(2)•(x-2)+f(2)

Mvh Snick

 


Svar #4
10. oktober 2012 af Zuma123 (Slettet)

#3


Hej opretter

Tangentens ligning ser sådanne herud

y = f '(x0) (x-x0)+f(x0)

Vi har givet at tangenten går gennem punktet P(2,f(2)), hvilket vil sige at vi skal finde følgende værdier

f '(2)

f(2)

1, Vi lægger ud med at differentiere f(x), hvorved vi får den aflede funktion f '(x)

Vi anvender regnereglen, at for f(x) = xer f '(x) = n•xn-1og får dermed

f '(x) = 6x-4

Du mangler så bare at beregne f '(2)  

2 Beregn f(2) ved at indsætte 2 i stedet for x, i forskriften for f(x)

3: Indsæt dine beregnede værdier samt punktet P(2,f(2)) i tangentens ligning

y = f '(2)•(x-2)+f(2)

Mvh Snick

TUSIND TAK FOR HJÆLPEN!!!

 


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.