Matematik

bestem maksimal fortjeneste

11. oktober 2012 af chpe04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

har en opgave jeg ikke rigtig kan få skrevet ind i cas.

den lyder en virksomhed fremstiller en varer, omkostningerne O(x) ved fremstilling x tons per uge sf denne vare er givet ved O(x)=x3-30x2+500x+30

Hvor O(x) er udtrykt i en møntenhed, som er underordnet i denne forbindelse.

Den producerede varemængde varemængde kan sælges til en fast pris på 308 per ton

betstem det antal tons som virksomheden skal fremstille per uge, hvis fortjenesten skal være maksimal

 

 

hvordan for jeg sammensat en funktion så jeg kan aflæse toppunktet


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2012 af nielsenHTX

Du har en omkostningens funktion. som går mod uendelig for x->∞ , det vil altså du et tidpunkt ikke kunne betale sig at producerer mere, den mængde er lige præcis når O(x)=308 , hvis der produceres mere efter det vil det give underskud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

O(x)=x3-30x2+500x+30

I(x)=x*308                             I(x) er indtægten og F(x) fortjeneste

F(x)=I(x)-O(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2012 af nielsenHTX

#2 hm ja okay der kan selvfølge opnås et større overskud, selv om fortjenesten falder pr enhed.


Skriv et svar til: bestem maksimal fortjeneste

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.