Matematik

Koordinatsættet til cirklens skæringspunkter

12. oktober 2012 af fedtmule6 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En linje l er givet ved ligningen 2x-y+1=0

Bestem koordinatsættet til cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets andenakse

 

Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2012 af PeterValberg

En ret linje i et koordinatsystem skærer andenaksen (y-aksen) i punktet (0,b)
altså når x antager værdien 0

Du kan omskrive ligningen til formen:

y = ax + b 

og aflæse værdien for b direkte.

2x - y + 1 = 0
- y = -2x - 1
y = 2x + 1       (det fremgår at b = 1)

dermed har skæringspunktet koordinatsættet (0,1)

eller  du kan indsætte x = 0 i den givne ligning

2x - y + 1 = 0
2·0 - y + 1 = 0
-y +1 = 0
y = 1  (når x = 0)

dermed har skæringspunktet koordinatsættet (0,1)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2012 af mathon

   den rette linje
                                          ax + by + c = 0
   på akseskæringsform
                                           x             y
                                         -----   +   -----    = 1
                                       -(c/a)       -(c/b)

                                         

   skæring med x-aksen (y = 0)
                                                 x = -(c/a)
         dvs
                                                 (-(c/a) ; 0)

   skæring med y-aksen (x = 0)
                                                 y = -(c/b)
         dvs
                                                 (0 ; -(c/b))


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2012 af mathon

i øvrigt har
                     du glemt at oplyse cirklens ligning, hvis y-akseskæringer det vel handler om


Svar #4
12. oktober 2012 af fedtmule6 (Slettet)

Jeg har oplyst alt hvad der stod i opgavebeskrivelsen. Men tusind tak til jer begge for jeres hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2012 af mathon

 

    ...så er det åbenbart din evne til at formulere overskrifter, den er helt gal med    :-)


Svar #6
12. oktober 2012 af fedtmule6 (Slettet)

Det er meget muligt :-) tak endnu en gang


Skriv et svar til: Koordinatsættet til cirklens skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.