Matematik

bestem t

14. oktober 2012 af stinedenseje (Slettet)

1) Bestem tallet t, så vektorerne a (med pil over) = (1 øverst   -2t nederst) og b (med pil over) = ( 5t - 1   3) er ortogonale. 

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2012 af SuneChr

Her skal benyttes en regneregel om to vektores skalære produkt, som sikkert kan ses i lærebogen eller i formelsamlingen. Herefter er det en simpel 1.gr. ligning i én variabel. Den bør du kunne klare selvstændigt på 3. studieår.


Svar #2
14. oktober 2012 af stinedenseje (Slettet)

ja det er jeg klar over. Men det går ikke rigtig op og det driller. 


Svar #3
14. oktober 2012 af stinedenseje (Slettet)

Men jeg må jo bare prøve...


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2012 af peter lind

Brug a·b = 0 hvis a og b er ortogonale


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man har

a = [1 ; -2t] og b = [5t-1 ; 3] .

Løs nu ligningen

ab = 0


Svar #6
15. oktober 2012 af stinedenseje (Slettet)

Det jeg gør er forkert. Hvad skal jeg gøre? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. oktober 2012 af FætterGlad (Slettet)

#6

Vis din fremgangsmåde og udregninger, så er det lettere at se, hvor det går galt :)


Svar #8
15. oktober 2012 af stinedenseje (Slettet)

Er flg. rigtigt
(vektorer med pil over a og b)
Bestem tallet t så vektorerne er ortogonale.
a * b = 0
1 * (5t-1) + (-2t) * 3 = 0
1t + 4 - 6 = 0 1t = -2
t = -2
ER DETTE KORREKT??? På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Fremgangsmåden er korrekt, men det, der følger efter denne linie:

1 * (5t-1) + (-2t) * 3 = 0

er uforståeligt. Gang ind i parenteserne og isoler t.


Svar #10
15. oktober 2012 af stinedenseje (Slettet)

JA har fundet ud af det er forkert og prøver!


Svar #11
15. oktober 2012 af stinedenseje (Slettet)

behøver ikke mere hjælp nu... Har fundet ud af mine fejl og løst opgaven :) 

Tak for hjælpen til dem, der har skrevet...!


Skriv et svar til: bestem t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.