Matematik

Bestemme skæringspunkter mellem to funktioner

14. oktober 2012 af kasper1705 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har givet to funktioner f og g som er

f(x) = 3,1*1,45^x

og

g(x) = 3,2x+1,7

 

a) Skal bestemme koordinaterne til alle skæringspunkter mellem funktionernes grafer.

Har indtil videre sat

f(x) = g(x)  som giver hhv. x = 0,75 og y = 4,09

Men løser man funktionerne grafisk får man også x = 4,36 og y = 15,64

Jeg kan bare ikke finde ud af hvordan man ved beregning får to koordinatsæt.

 

b) Efterfølgende skal jeg bestemme det x, 0<x<4,5, for hvilket det gælder, at den lodrette afstand mellem graferne er størst.

 

Håber der er nogen som kan forklare/ vise mig det, for jeg er helt lost


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2012 af DrNielsen

sæt ligningnerne lig hinanden og løs dem :)

indsæt x-værdien i ligningerne og få de tilhørende y-koordinater :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. oktober 2012 af exatb

b) f(x) - g(x) = afstanden mellem dem. Differentier udtrykket og sæt det lig med nul. Så har du den største afstand


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. oktober 2012 af SuneChr

Vedhæftet

Vedhæftet fil:SP SECC 1410122247.PNG

Svar #4
15. oktober 2012 af kasper1705 (Slettet)

Mange tak for jeres hurtige svar. Fik en helt aha-oplevelse :-)

Skriv et svar til: Bestemme skæringspunkter mellem to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.