Fysik

Styr på knudepunkt og maskemetode

16. oktober 2012 af 215 (Slettet)

Sidder her og prøver at få styr på knudepunkt og maskemetoderne.. og sidder her med opgave om knudepunkte. 

 

http://personal.georgiasouthern.edu/~ralba/SPRING2011/LEC/teet2143-lec/exercises-quiz3-mesh-nodal-w-ans.pdf

 

opg. 1

hvor jeg skal beregne knudepunktet

 

Der skal v0 give 20v. men for den til at blive 25,7 V.

 

Dette er min knudepunkts ligning.

http://snag.gy/Rfcp7.jpg

 

V_0=25,7143V

Hvor den skal være 20V.. regner med at de 5 ampere som jeg regner med ikke skal med, men hvorfor tænker jeg?


Svar #1
16. oktober 2012 af 215 (Slettet)

Har også lige prøvet opgave 5

For V1 = 12v

V2 = -2V

 

I1 =6+(-3) = 3A

V1 = 12V

I2 = -1A

-1 * 2 = -2V...

 

HVad gør jeg galt...!!!

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. oktober 2012 af peter lind

Det er meget uklart. Hvad er I1, I2 og I3 for nogle strømme ?. Hvad er Va ? Der er ikke angivet noget 0 punkt på kredsløbet. Hvad er meningen med at sætte et amperemeter parallelt ? Normalt sættes det serielt. Kendes modstanden i amperemeteret ? I opgave 5 er der kommet jord; men til gengæld ingen spændningskilde. Hvis der ikke er en sådan vil alle potentialer være ens 0 og der vil ikke gå nogen strøm gennem kredsen.


Svar #3
16. oktober 2012 af 215 (Slettet)

dem har ca. fået styr på.. den som eg pt. bøvler med er denne..

 

https://www.dropbox.com/s/cnmv7hhafunzs1y/2012-10-16%2019.28.56%20HDR.jpg


Svar #4
16. oktober 2012 af 215 (Slettet)

jeg har lavet en fejl med I0 = 0,001


Svar #5
16. oktober 2012 af 215 (Slettet)

min giver stadig forkert resultat..


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. oktober 2012 af hesch (Slettet)

#0: Du bruger knudepunkter ( Kirchoffs strømlov ) i forbindelse med strømgeneratorer ( her komponenten 5A). F.eks. punktet mellem 2Ω, 4Ω, 8Ω og 5A.  Såvidt jeg lige kan se, skal du altså bruge to maskeligninger og een knudepunktsligning.

Men send en tegning med indtegnede masker og knudepunkter ( der er mange valgmuligheder ), så kan vi andre følge med i hvad du foretager dig med hensyn til opstilling af ligninger, og finde evt. fejl.

 

 


Skriv et svar til: Styr på knudepunkt og maskemetode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.