Matematik

Differentiering af e^(x^2)

18. oktober 2012 af MetteAlgren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

Jeg er ikke helt sikker på, hvordan en differentiering af e^(x^2) skal gribes an - kan I hjælpe mig? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af en sammensat funktion,

      (f(g(x))' = f '(g(x)) · g'(x) ,

på funktionen

      f(x) = ex^2 = exp(x2)


Svar #2
18. oktober 2012 af MetteAlgren (Slettet)

Så vidt jeg kan tænke mig frem til, bliver resultatet 2xe^(x^2) - korrekt? Eller er jeg forkert på den...


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er helt korrekt.


Skriv et svar til: Differentiering af e^(x^2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.