Kemi

Eksamens opgave 2010

18. oktober 2012 af StritHøj (Slettet)

Jeg har fået eksamens opgaven fra 2010 kemi A for som aflevering ooooog jeg er lost..

Opgaven lyder:

Beregn den formelle stofmængde koncentratyion af coffein i kaffe.

oplysninger:

coffein er en base

indholdet af coffein i en kop 150 mL

der er 120 mg coffein i en kop kaffe. 

pkb af coffein=10.4 ved 25° C


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. oktober 2012 af Salihu (Slettet)

 

Formel stofmændekoncentration af coffein:

cb = n/V = m/(M*V) = 0,120 g/(194,2 g/mol*0,150 L) 

Aktuel stofmængdekoncentration af coffein:

isoler [OH-] i formlen: pkb(coffein)= [OH-]2/(cb-[OH-])

da er [coffein] = cb-[OH-]


Skriv et svar til: Eksamens opgave 2010

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.