Matematik

Bestem halveringskonstanten for L

18. oktober 2012 af EllenThygesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Har to opgave her, jeg ikke kan finde ud af. Ville være skønt, hvis der var nogen der kunne forklare hvordan jeg gør. :)

Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lysintensiteten med dybden. For en ren og klar sø gælder, at lysintensiteten L er bestemt ved
100*0,69x
hvor x er dybden, målt i meter under søens overflade.


b) Bestem halveringskonstanten for L, og forklar, hvad dette tal fortæller om lysintensiteten.

c) Hvor mange procent aftager lysintensiteten i søen, når dybden vokser med
1,0 meter?

 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2012 af mathon

b)

                 L(x) = 1000,69x

                 L(x+X½) = (1/2)L(x)

                 1000,69x+X½ = (1/2)L(x)

                 1000,69x•0,69 = (1/2)L(x)

                 L(x)•0,69 = (1/2)L(x)

                
                 0,69 = (1/2)

                 ln(0,69)•X½ = ln(1/2)

                 X½ = ln(1/2) / ln(0,69) =

                 


Svar #2
18. oktober 2012 af EllenThygesen (Slettet)

Det er jeg ikke helt sikker på at jeg forstår? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2012 af mathon

c)

     dybdeforøgelse på 1 m:

                 L(x+1) = 100•0,69x+1

                 L(x+1) = 100•0,69x•0,69 = L(x)•0,69

                 L(x+1) = L(x)•0,69

                 L(x+1) - L(x) = L(x)•0,69 - L(x) = (0,69-1)L(x) = -0,31•L(x)

                 L(x+1) - L(x)                -0,31•L(x)    
                 ----------------- •100% = ------------ •100% = -31%  
                        L(x)                           
L(x)
 

                

        en dybdeforøgelse på 1 m nedsætter lysintensiteten med 31%     


Skriv et svar til: Bestem halveringskonstanten for L

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.