Matematik

Hjælp til en ligning!!!!!!!!

18. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

(x+5)/(x-7)-5 = (4*x-40)/(13-x)

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2012 af mathon

 

                (x+5)/(x-7) - 5 = (4x-40)/(13-x)      x∉{7,13}

                                                                             multiplicer på begge sider med
                                                                             (x-7)(13-x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2012 af mathon

 

                (x+5)(13-x) - 5(x-7)(13-x) = (4x-40)(x-7)

                (13x-x2+65-5x) - 5(13x-x2-91+7x) = (4x2-28x-40x+280)

                (-x2+8x+65) - 5(-x2+20x-91) = 4x2-28x-40x+280

                -x2+8x+65 + 5x2-100x+455 = 4x2-28x-40x+280

                -92x+520 = -68x+280

                 240 = 24x

                 10 = x

                

 

 


Svar #3
18. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Kan du evt lave mellemregningerne så jeg kan følge med i hvad det er du gør? :-)


Svar #4
18. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Tak :-)


Skriv et svar til: Hjælp til en ligning!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.