Matematik

Trekanter

18. oktober 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Jeg ved godt at det er anden gang, jeg skriver dette indlæg, men det er fordi, filen ikke blev vedlagt ved sidste indlæg:

 

Hejsa. Jeg har et problem med en opgave. Jeg ved simpelthen ikke, hvordan jeg skal regne opgaven ud? Det er to trekanter, som jeg skal finde arealet på, men jeg ved simpelthen ikke, hvordan jeg skal finde højden på trekanterne?

 

Opgaven lyder:

 

"Figuren viser en skitse af en gavlkonstruktion i et sommerhus. Nogle af konstruktionens mål fremgår af figuren."

c) Bestem hele gavlens areal.

Jeg har vedlagt en fil, hvor i blot kan se hvordan de to trekanter ser ud.

Vedhæftet fil: C.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2012 af peter lind

I trekant ABD find vinkel B af at summen af vinklerne er 180 grader. Dernæst find de manglende sider af sinusrelationerne.I begge trekanter kan du dernæst finde arealet af at arealet er ½*produktet af 2 sider*sinus af mellemliggende vinkel


Svar #2
18. oktober 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Jeg har allerede fundet vinkel B, og de manglende sider ved hjælp af sinusrelationerne

Jeg har endda skrevet dem på dokumentet, men jeg har dog glemt at skrive vinkel B ned.

Vinkel B = 119 grader

 

Vil det sige at arealet er:

½   *  (5,0+3,4)  *  sin(119)   ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Højden på CD = BD cos(D)

Højden på AD =BD cos(25)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der skal benyttes sinus til de to vinkler for at beregne højderne.


Svar #5
18. oktober 2012 af OnceUponATime (Slettet)

Mette, kan man ligeledes også sige:

 

AD = AB * cos(36) ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, slet ikke. Man kan sige

hb = hAD = |AB| · sin(36º)

Svaret i #3 er forkert, se #4.


Svar #7
18. oktober 2012 af OnceUponATime (Slettet)

#6 Det vil sige 5,0*sin(36)

Kan man ikke også sige 5,0 * sin(25) ?

Hvad gør man så i trekant BCD? - Er det lige meget hvilken side jeg tager? Eksempelvis: BD *sin(65) ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg havde en tastefejl i #6, som nu er rettet, derfor ikke 5,0. Det er |AB|, der skal benyttes. Man har altså

hb = hAD = |AB|·sin(36º) = |BD|·sin(25º) ,

så, ja, der er to måder at beregne højden hAD på.


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.