Matematik

Vektorer

20. oktober 2012 af Linnese (Slettet)

Jeg har fået en opgave, som jeg ikke er helt sikker på, hvordan skal løses.

Opgaven:

Bestem taller x, så følgende vektorer er egentlige og ortogonale.

a=(x;x) og b=(x;k+3)

Jeg ved at for ortogonale vektorer gælder der, at skalarproduktet er 0. Men skal jeg bruge det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2012 af wut123 (Slettet)

Ja, bestem tallet x≠0 så ab=0.


Svar #2
20. oktober 2012 af Linnese (Slettet)

Jeg kan se, at jeg har lavet en tastefejl. Der skal stå: a=(x;x) og b=(x;x+3). Hvorfor skal x≠0, er det fordi, at det er en egentlig vektor?


Svar #3
20. oktober 2012 af Linnese (Slettet)

Okay, jeg får så:

a•b=0=>

x*x+x(x+3)=0<=>
x(2x+3)=0<=>

x=0 v x=-3/2

da x≠0, så er :

a=(-3/2;-3/2) og b(-3/2;3/2)

er dette rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. oktober 2012 af wut123 (Slettet)

#2 Ja, en egentlig vektor er en vektor der er forskellig fra nulvektoren

#3 Ja, det er rigtigt


Svar #5
20. oktober 2012 af Linnese (Slettet)

rigtig mange tak!


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.