Matematik

6 talssystemet

20. oktober 2012 af kisser381 (Slettet)

Jeg har fået en hel basal opgave, men jeg har aldrig lært det, så jeg håber, der er nogen, som kan hjælpe. 

Opgaven lyder sådan: omsæt 1510 fra 10-talssystemet til 6-talssystemet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2012 af mathon

 

                            1510 = 236

 

                     1•101 + 5•100  = 2•61 + 3•60

 

                         101  100   =     61  60

                          1      5    =     2    3


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2012 af jbmm (Slettet)

Eller:

15:6 = 2, til rest er 3
resultat: 2x10+3 = 23


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2012 af mathon

 

         resultat: 2106 + 3 = 236


Svar #4
20. oktober 2012 af kisser381 (Slettet)

Tak for hjælpen : )


Skriv et svar til: 6 talssystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.