Matematik

Differentialregning

20. oktober 2012 af Hjælpnuuu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogle som kan hjælpe med at omskrive ligningen: y't= 1/y(t)*(t2+8)   til    y'(t)+p(t)*y(t)= q(t)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2012 af mathon

  kan omskrives til                 

                             dy
                       y •  --- = t2 + 8
                             dt

og dermed
                      ydy = (t2+8)dt

                      ∫ ydy = ∫ (t2+8)dt

                      (1/2)y2 = (1/3)t3 + 8t + (1/2)C

                      y2 = (2/3)t3 + 16t + C

                      y = ±√((2/3)t3 + 16t + C)

 


Svar #2
20. oktober 2012 af Hjælpnuuu (Slettet)

Jeg ved ikke  hvad  p(t) og q(t) værdi er. Derfor vil jeg har ligningen skal se sån ud y'(t)+p(t)*y(t)= q(t) 

Så kan jeg godt løse videre vha. den fuldstændig løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2012 af mathon

            y't = 1/y(t)*(t2+8)
 
                      
kan ikke omskrives som du ønsker

 


Svar #4
20. oktober 2012 af Hjælpnuuu (Slettet)

ved du så hvordan jeg løser den partikulær løsning y(1)=√24 til den ligning ovenpå.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2012 af mathon

 

                      √24 = ±√((2/3)•13 + 16•1 + C)

                      √24 = ±√((50/3) + C)

                       24 = (50/3) + C

                       C = (72 - 50) / 3

                       C = (22/3)


                        y = √((2/3)t3 + 16t + (22/3))

 


Svar #6
20. oktober 2012 af Hjælpnuuu (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.