Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

procentvise ændring

20. oktober 2012 af piabing (Slettet) - Niveau: B-niveau

-1,1%

10,7%

10,9%

 

ændringen i procent for hele perioden (disse tre tal) - hvordan gør jeg så det? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at beskrive hele opgaven. Det er vel samme opgave, eller en forlængelse af den, som du har kørende i en anden tråd ? Og der har du ikke besvaret mit sidste spørgsmål.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. oktober 2012 af kapper1764 (Slettet)

Du kan vælge at tage procenten for -1,1% til 10,9 %

eller

Du kan vælge at tage ændringen fra -1,1% til 10,7% og så til 10,9%

 

Hvilken vil du have fat i ?


Svar #3
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

Ja, det er en forlænget opg. af den anden.

 

Men giver begge metoder det samme resultat? 


Svar #4
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

så tror jeg jeg tager procenten for -1,1% til 10,9%

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Man skal vel så beregne (se den anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1253327)

(1 - 0,011) · (1 + 0,107) · (1 + 0,109) - 1

hvilket given den samlede relative ændring for hele perioden.


Svar #6
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

Det giver så 0,214 også skulle jeg gange med 100 = 21,4%


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja.


Svar #8
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

Ok. Jeg er stadig meget i tvivl, når jeg læser det her... Det er ikke noget som hører med til denne opgave, men en anden opgave. Det er bare en eks.

 

Afkastningsgraden har for Toms haft et meget svingende forløb gennem de 5 år. I 2007 lå AG på et tilfredsstillende niveau i forhold til markedsrenten (4%) på 10,6 %, hvorefter der kom et massivt fald på 8,2 % point, hvilket svarer til et relativt fald på 76,6 %. Iflg. Ledelsesberetningen skyldes den nega-tive udvikling af resultat af primær drift en faldende omsætning samt en negativ udvikling af særligt salgsfremmende omkostninger. Dog i 2008-2010 har Toms igen formået at skabe et tilfredsstillende niveau (8 % i 2008), da der kom en stigning på henholdsvis 2,7 % point og 2,8 %-point, svarende til en forøgelse på 108 % og 54,6 %. De finansielle poster i 2010 blev vendt til en indtægt mod en udgift i 2009, hvilket forøger virksomhedens samlede indtjening (og dermed tælleren i beregningen af AG).


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jeg kan ikke gennemskue, hvad tallene betyder i det, du skriver der.

Det er klart, at hvis tallene i #0 er gengivet uden at angive den sammenhæng, de forekommer i, giver det ikke meget mening at beregne noget somhelst. Vær også opmærksom på, om der angives % eller % point.


Svar #10
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

hvad er forskellen på % og % point?


Brugbart svar (1)

Svar #11
20. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man benytter % for relative ændringer, mens man med % point angiver absolutte ændringer i de relative ændringer.


Svar #12
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

måske spørger jeg dumt, men hvad er så forskellen på relative og absolutte?


Svar #13
20. oktober 2012 af piabing (Slettet)

og forresten  et fald fra 8,7 % til 7,9 % er det ikke 11%


Brugbart svar (1)

Svar #14
21. oktober 2012 af emul0c

#10

En ændring fra f.eks. 15 % til 10 % er et fald på 5 %-point

En ændring fra 100 til 90 er et fald på 10 %.


#13

Et fald fra 8,7 % til 7,9 % er et fald på 8,7 - 7,9 = 0,8 %-point.

Et fald fra 8,7 % til 7,9% er et fald på (7,9 / 8,7) - 1 = 9,2%


Skriv et svar til: procentvise ændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.