Kemi

Aktuel stofmængdekoncentration

21. oktober 2012 af prs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mangler lidt hjælp til nedenstående opgave.

En kobbertråd afvejes og anbringes i 150 mL 0,250 M AgNO3 i et bægerglas.
Der forløber herved en reaktion, og der udfældes sølv.
a) Opskriv reaktionsskemaet

Man kan regne med, at alt det udfældede sølv lægger sig på bunden af bægerglasset. Efter et stykke tid tages kobbertråden op, tørres og vejes. Det viser sig, at dens masse er blevet 0,563 g mindre.
b) Beregn de aktuelle koncentrationer af Cu2+ og Ag+ i opløsningen, efter at kobbertråden er taget op.

 

Jeg har regnet lavet opgave a, og jeg har også beregnet den aktuelle koncentration af Cu2+. Spørgmålet er så bare, hvordan jeg beregner den aktuelle koncentration af Ag+?

 

Skal gerne bruge hjælp i aften - Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2012 af mathon

 

                                                         [Ag+] = 2 • [Cu2+]


Svar #2
21. oktober 2012 af prs (Slettet)

#1

Er du sikker på det? For facit skal være 0,132 mol/L, og af den grund passer det ikke, da [Cu2+] = 0,0591 mol/L

 

Jeg er kommet frem til facit på følgende måde:

0,250 mol/L = [Ag+] + (2 * [Cu2+])

0,250 mol/L = [Ag+] + (2 * 0,0591 mol/L)

0,250 mol/L = [Ag+] + 0,1182 mol/L

[Ag+] = 0,250 mol/L - 0,1182 mol/L

[Ag+] = 0,132 mol/L

 

Er der nogle, der vil bekræfte, at ovenstående er rigtigt (hvis det da er det)?

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. oktober 2012 af mathon

       
 

                                                                 
                ...massen af det udfældede sølv på bunden af bægerglasset?


Svar #4
22. oktober 2012 af prs (Slettet)

#3

Jeg er ikke med..


Skriv et svar til: Aktuel stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.