Matematik

Løs to ligninger med to ubekendte

22. oktober 2012 af Dainicx (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej SP

Nogle der lige vil hjælpe mig igang med denne opg.

-x+3y=6

2x+y=-5

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2012 af mathon

 

     I:   -x + 3y = 6                ganges med 2 og klades III
     II:   2x+y = -5      

     III: -2x + 6y = 12 
     II:   2x + y = -5                II og III adderes

           7y = 7

             y = 1                       som indsat i   I:   -x + 3y = 6
giver
         
-x + 3·1 = 6

             x = -3

 
       


Skriv et svar til: Løs to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.