Matematik

Bestem ubestemte integraler

22. oktober 2012 af Nikgi0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjællpe med disse, skal laves uden hjælpemidler.

 

a) ∫(6x^2-2x)dx

b) ∫(x^3+4x-x^-2)dx

c) ∫(5x^4+e^x-3/x)dx

 

HJÆÆÆÆÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2012 af mathon

 

a)                  ∫(6x2- 2x)dx∫ 6x2dx - 2xdx = 2x3 - x2 + k


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2012 af mathon

b) 
             ∫(x^3+4x-x^-2)dx
= ∫ x3dx  +  4xdx  -  ∫ x-2dx =  (1/4)x4 + 2x2 + x-1 + k

                                      


Svar #3
22. oktober 2012 af Nikgi0 (Slettet)

Tunsinde tak! :)

Men hvad med den sidste - how to? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Benyt de generelle formler

∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , for n ≠ -1 , og

∫ eax dx = (1/a)·eax + k , for a ≠ 0 .


Skriv et svar til: Bestem ubestemte integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.