Matematik

løs (x+y)^2=1 for y

22. oktober 2012 af lolzmcfly (Slettet)

Hej :)
Meget hurtigt spørgsmål. Har ligningen (x+y)^2=1 hvor jeg skal løse for y. Ved cas-værktøj kommer jeg frem til at y=1-x eller y=-1-x. 

Kan godt selv komme frem til y=1-x, men kan ikke se hvordan man kommer frem til den anden løsning. Er heldt brandt af efter en ferie fyldt med matematik, så lidt hjælp vil være meget værdsat :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2012 af peter lind

(x+y)2 = 1 <=> x+y = ±1


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2012 af SuneChr

y2 + 2xy + (x2 - 1) = 0

y = (- 2x ± 2)/2


Svar #3
22. oktober 2012 af lolzmcfly (Slettet)

Haha, tror jeg trænger til en pause.. Mange tak for hjælpen til jer begge :)


Skriv et svar til: løs (x+y)^2=1 for y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.